Fyll i mer än 2 tecken i sökfältet
 
 
Rörprodukter norrland

0

VB Pelletsbrännare VIKING BIO 20

VB Pelletsbrännare VIKING BIO 20

Artikelnr: 6390746

28645 kr
Inklusive moms
Antal

Fraktfritt vid köp över 2500 kr

Vid köp under 2500 tillkommer fraktavgift på 250 kr

Vi levererar över hela Sverige

Viking Bio har sålts i tiotusentals exemplar och är förmodligen Sveriges populäraste pelletsbrännare. Den är tillverkad med tanke på lång livslängd och låga installationskostnader. Viking Bio passar till alla pannor tack vare sin framåtbrinnande konstruktion. Värmebaronen har sålt brännare under namnet VIKING i över 20 år.

Viking Bio pelletsbrännare försöker normalt starta med låg effekt. Är det riktigt kallt ute och effekten inte räcker så växlar den automatiskt till högre effekt. För att få en jämn låga och riktigt hög verkningsgrad matar Viking Bio pelletsbrännare in små pelletsdoser med korta intervall. Som hos alla pelletsbrännare är god pelletskvalitet en förutsättning för bästa funktion.



Om många i familjen behöver duscha under kort tid så kan pannor med värmeväxlare/slinga få problem. Viking Bio har därför en unik funktion som automatisk känner av om varmvattenbehovet ökar. Brännaren startar då snabbt innan pannan kallar på värme (säljs som tillbehör). Viking Bio pelletsbrännare har utgång för både ljus- och ljudsignal om du t ex har glömt fylla på pellets.


Viking Bio är testad och godkänd av SP Statens Tekniska Forskningsinstitut med mycket goda resultat. Självklart P-märkt, ett krav du alltid ska ställa på en pelletsbrännare - för din egen säkerhets skull!



Viking Bio har en framåtbrinnande låga precis som en oljebrännare. Därför passar brännaren i alla pannor, även i trånga moderna oljepannor som CTC 1100/1200/2200, Nibe City m fl. Viking Bio är enkel och billig att installera. 

Konverteringssats till CTC:s oljepannor finns att beställa. Kombinationen är testad och godkänd av SP med god verkningsgrad och godkända miljövärden.

Teknisk information

Auktoriserat VVS-företag

Visa Mastercard Facebook Instagram